Belföld

Polt Péter szerint is lassú a kormány elszámoltatása

Polt-Peter(430x286).jpg (Array)
Polt-Peter(430x286).jpg (Array)
A sanghaji világkiállítás magyar pavilonjával kapcsolatban nyomoznak, persze nem az Orbán-kormány ellen.

Polt Péter is értetlenül áll az előtt, hogy miért húzódik egy lehetséges kormányzati visszaéléssel kapcsolatos ügy.

Persze nem a jelenlegi kormányról van szó, hanem a 2010 előttiekről. Papcsák Ferenc fideszes politikus még elszámoltatási biztosként tett feljelentést 2010-ben a kínai világkiállítás magyar pavilonjával kapcsolatban, mert a gyanú szerint az 1,2 milliárdos kiadáson belül sok volt a túlárazás. Már a 2008-as előkészületek során sok tanácsadói szerződés szemet szúrt a sajtónak, a kormányváltás után pedig több kifizetést leállítottak – emlékeztet a HVG.hu.

Staudt Gábor jobbikos képviselő fordult a legfőbb ügyészhez, parlamenti írásbeli kérdéssel. Azt kérdezte: „Mi akadályozza a 2010-es kínai világkiállítás magyar pavilonjával kapcsolatos nyomozás befejezését?”

Polt a válaszában megírta: a rendőrség 2013-ban megszüntette a nyomozást, mert nem volt megállapítható bűncselekmény. Indult azonban egy másik nyomozás, mert egy megbízási szerződést a gyanú szerint úgy fizettek ki, hogy nem történt teljesítés, és a pályázót sem az előírtnak megfelelően választották ki. Ebben az ügyben is megszüntették a nyomozást tavaly márciusban, de a KEHI panaszára a főügyészség elrendelte a nyomozás folytatását, mert a rendőrség nem végzett el minden nyomozati cselekményt.

Polt azt írta: az ügyészség valamennyi rendelkezésére álló eszközzel él az eljárás minél gyorsabb és sikeres befejezése érdekében, szükség esetén a hatáskörbe vonásra is sor kerülhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik