Belföld

Megerőszakolt és megölt egy 81 éves szabolcsi asszonyt – Tizennégy év után lezárták az ügyet

A férfi addig ütötte az idős asszonyt, amíg bele nem halt.

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak az 55 éves kántorjánosi férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint még 2002 őszén megerőszakolt majd halálra vert egy 81 éves asszonyt. Emberölés miatt folyt eljárás ellene.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság emlékeztetett: a nyomozást 2004-ben függesztették fel, mert nem sikerült kideríteni, hogy ki a tettes. Ám később, a felfüggesztett ügyek felülvizsgálatakor úgy látták, lehetséges, hogy be tudják azonosítani a tettest. Tavaly novemberben kezdték újra a nyomozást.

Tanúkat hallgattak meg ismét, folytatták az adatgyűjtést, így ennek és a bűnügyi technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének hála sikerült egy háromfős társaságra szűkíteni a kört. A férfiak a gyilkosság estéjén az áldozat otthonához közeli kocsmában voltak, majd külön-külön hazaindultak. Kihallgatásukon egyikük végül beismerő vallomást tett. Részletesen elmondta a nyomozóknak, hogyan ölte meg tizenhárom évvel korábban az idős nőt.

A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság 2015 decemberében elrendelt és és a nyomozás teljes ideje alatt fenntartott. Az ügy iratai már az illetékes ügyészségen vannak.

Olvasói sztorik