Belföld
fogva tartott férfi (fogva tartott férfi)

Kegyetlenül kínozták két hónapig az elrabolt férfit Pest megyében – Vádat emeltek

24.hu
24.hu

2016. 05. 05. 09:57

Az idős ember rendszeresen kábítóinjekciókat kapott.

Vádat emeltek két férfival és egy nővel szemben, akik a vád szerint 2014 nyarán elraboltak és csaknem két hónapig fogvatartottak egy Bécsben élő magyar férfit. Fegyveresen elkövetett emberrablás bűntette – egyebek mellett ezért kell felelniük.

A vádirat szerint az ügy elsőrendű vádlottja – egy román állampolgárt- 2014 május környékén úgy döntött, hogy a Bécsben élő – információi szerint vagyonos – magyar férfit foglyul ejti és megszerzi a pénzét. Tervébe élettársát, az ügy másodrendű vádlottját is bevonta. A páros az emberrablás minden részletét megtervezte és előkészítette, és bevontak még egy embert. Ő lett az ügy harmadrendű vádlottja.

A két férfi első lépésként Bécsbe utazott. Heteken keresztül figyelték az idős embert, feltérképezték szokásait, “mozgását”, hogy mikor, merre jár. Ezalatt a nő sem tétlenkedett, hamis személyazonosságot hozott létre úgy, hogy parókával és színes kontaktlencsével felismerhetetlenné tette magát, majd az így készült képpel hamis iratokat készíttetett. Ezek segítségével alapított egy céget azért, hogy majd annak a bankszámláira utaltassák a megszerzett pénzt. Párja pedig vásárolt egy tanyát Pest megyében, hogy ott tartsák fogva a férfit.

Az előkészületek után a két férfi 2014. augusztus 3-án egy furgonnal Bécsbe utazott. A lakásánál vártak kiszemeltjükre, majd a társasház liftjénél rátámadtak, nyugtató hatású gyógyszerrel elkábították. Ezután a felvitték a lakásába és megkötözték, ezután pedig egy nagyméretű táskába tették és abban vitték le az utcán parkoló furgonhoz, amivel az említett tanyára szállították.

Két hónapon át tartották fogva ott, a harmadrendű vádlott őrizte. A férfi – társai utasításai alapján – rendszeresen bántalmazta, illetve többször riasztópisztollyal és késsel fenyegette és kábító-nyugtató hatású injekciókat adott be neki. Így akarta megtörni az akaratát és kikényszeríteni a pénzét.

A bántalmazás valamint a folyamatos pszichés nyomás hatására a férfi 2014. augusztusában és szeptemberében különböző írásbeli és szóbeli jognyilatkozatokat tett a számláit kezelő pénzintézetek felé, és hozzáférést engedett a bankszámláihoz.  A pénz átutalását, valamint a készpénzfelvételt ezután a nő intézte a már említett fiktív személyazonosságát használva, a cégen keresztül. Összesen 18 millió forintot szereztek így.

A két férfi végül 2014. október 8-án visszavitte az idős embert Ausztriába, ahol az autópálya egyik kihajtó sávja mellett kirakták és magára hagyták.

A korábbi rendőrségi tájékoztatásban brutális részletek szerepeltek: eszerint a társaság rendszeresen azzal riogatta a külföldi férfit, hogy csípőfogóval levágják az ujjait, pisztolyt lóbáltak előtte,  mondván, szét fogják lőni a térdét. Egyszer úgy megütötték, hogy arcán felrepedt a bőr. Egy sötét szobában töltötte napjait, földre tett szivacson kellett aludnia, csak engedéllyel kelhetett fel. Többször megrugdosták, kicsavarták a kezét, ha nem akart együttműködni, folyamatosan kínzással fenyegették. Egyszer sem engedték fürdeni, rendes ételt csak kétszer kapott, kenyéren és vízen élt, hogy mikor ehetett, arról egyik fogva tartója döntött. Elengedése előtt szintén begyógyszerezték. Miután kitisztult az elméje, először nem mert segítséget kérni, mert azt hitte, támadói figyelik.

 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.