Belföld

Drogkereskedő bandát számoltak fel a TEK segítségével

Kokaint, amfetamint, ecstasyt árultak.

 

A rendőrség – igazságügyi szakértők bevonásával – nyomoz K. László, K. Fruzsina, V. Martin és K. Zsolt ellen bűnszövetségben elkövetett drogkereskedelem miatt.  A Hajdú-Bihar megyei nyomozók budapesti, Bács-Kiskun megyei kollégáikkal és a TEK műveleti egységével közösen tavaly decemberben Budapesten és Kecskeméten egyszerre több helyszínen tartottak összehangolt akciót, miután kiderült, egy budapesti nő rendszeresen értékesít kábítószert budapesti, berettyóújfalui és kecskeméti lakosoknak – írja a police.hu.

A gyanú szerint a 24 éves K. Fruzsina kábítószer gyanús anyagot adott át a 20 éves V. Martinnak azért, hogy a férfi Budapesten tovább értékesítse azt, majd a bevétellel elszámoljon felé. A nő a kábítószert Budapesten a 41 éves K. Lászlótól szerezte be. A rendőrök K. Fruzsinát, K. Lászlót és V. Martint Budapesten fogták el. K. László budapesti tartózkodási helyén házkutatást tartottak és digitális mérleget, 2,7 kiló amfetamint, 70 gramm kokaint és 50 gramm MDMA-t (ecstasy) foglaltak le. A három gyanúsítottat néhány nappal később előzetes letartóztatásba helyezték.

Három másik férfit és egy nőt Kecskeméten fogtak el. A 44 éves L. István, a 39 éves Sz. Róbert, a 36 éves Zs. Anikó, valamint a 35 éves orgoványi K. Ádám rendszeresen vett kábítószert K. Lászlótól és K. Fruzsinától. A helyi és a ballószögi férfi, valamint a szintén helyi nő Kecskeméten létrehozott egy marihuána ültetvényt is. Ellenük kábítószer birtoklása miatt indult eljárás, ők jelenleg szabadlábon védekeznek.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Berettyóújfaluban is elfogtak három helyi lakost. Egyikük, a 25 éves Sz. Péter szintén K. Fruzsinától szerezte be a marihuánát, a speed és ecstasy tablettákat. A kábítószert Sz. Péter átadta a 32 éves H. István és a 26 éves F. László részére, akik azt rendszeresen fogyasztották. A három férfit kábítószer birtoklása miatt kihallgatták. Ők szabadlábon védekeznek.

A rendőrök széleskörű adatgyűjtés után megállapították, hogy a kábítószert K. László és K. Fruzsina a 29 éves K. Zsolttól szerezte be. A férfit április 27-én Budapesten fogták el. A rajtaütéskor egy férfi éppen kábítószert vásárolt a gyanúsítottól és elmondta, hogy rendszeresen vett kokaint K. Zsolttól, aki élettársának is adott kábítószert. K. Zsolt néhány napja a szintén előzetesbe került.

A férfi VIII. kerületi lakásában 200 gramm amfetamint, 50 gramm kokaint és 50 gramm marihuánát, nagy mennyiségű készpénzt és digitális mérleget foglaltak le. A gyanú szerint az amfetamint a 29 éves férfi állította elő külföldről származó összetevőkből. A nyomozók az ehhez használt eszközöket és anyagokat lefoglalták. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság K. László, K. Fruzsina, V. Martin és K. Zsolt ellen – igazságügyi szakértők bevonásával – bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett miatt folytat nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik