Belföld
Budapest, 2014. március 18.
Az 1956-os forradalmat követő megtorlások kapcsán háborús bűntettel vádolt Biszku Béla a bíróság folyosóján büntetőpere tárgyalásának szünetében a Fővárosi Törvényszéken 2014. március 18-án. A Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) központi, irányító és döntéshozó testületének, az úgynevezett karhatalmat létrehozó Ideiglenes Intéző Bizottság egykori tagja, volt PB- majd KB-tag tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A 92 éves volt belügyminiszterre a vádiratban életfogytiglani szabadságvesztés kiszabását kérték.
MTI Fotó: Beliczay László

Egy erdőben szórták szét Biszku Béla hamvait

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2016. 05. 04. 06:53

Csak egy szűk kör volt jelen a kommunista politikus búcsúztatóján.

Szűk körben búcsúztatták el május elsején, a reggeli órákban az egy hónappal előtte meghalt Biszku Bélát. A szertartáson legközelebbi barátján és húgán kívül csak néhányan voltak jelen, „provokációtól” tartva zárták ki a nyilvánosságot – írja a Magyar Nemzet.

Biszku hamvait egy budai erdőben szórták szét, a Népi Front nevű szervezet szimpatizánsai pedig a Városligetben ötperces csenddel és az Internacionálé eléneklésével tisztelegtek a kommunista politikus előtt.

A 94 évesen elhunyt Biszku volt az egyetlen pártállami vezető, akit a rendszerváltás után az 1956-os sortüzek miatt bíróság elé állítottak.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.