Belföld
erettsegi(4)(650x433).jpg (Array)

Matematika írásbelikkel folytatódik az érettségi

24.hu
24.hu

2016. 05. 03. 06:22

Rághatják a körmüket a diákok, tobzódhatnak a reálos tanulók, jön a matek érettségi.
Korábban a témában:

Kedd reggel a matematika írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák – írja az MTI. A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 perces. A diákok először az I. feladatlapot (45 perc), majd a II. feladatlapot (135 perc) oldják meg. A feladatlapokon belül a rendelkezésére álló időt tetszés szerint megoszthatják a feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatják.

Az I. feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, ezek az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzik. A II. feladatlap két részre oszlik. A II/A rész három feladatot foglal magában, ezek egy vagy több kérdésből állnak. A II/B rész három, egymással megegyező pontszámú feladatot tartalmaz, ezek közül a vizsgázók választása szerint kettőt kell megoldani, és csak ez a kettő értékelhető.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsgája 240 perces. Az írásbeli vizsga két részből áll, a vizsgázó a rendelkezésére álló időt szintén tetszése szerint oszthatja meg az I. és a II. rész, illetve az egyes feladatok között és azok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja. Az I. feladatsor négy feladatból áll, és azok több részkérdést is tartalmazhatnak. A II. részfeladatsor öt, egymással megegyező pontszámú feladatot sorol fel. A vizsgázóknak az öt feladatból négyet kell kiválasztaniuk, megoldaniuk, és csak ez a négy értékelhető.

A vizsgázók közép- és emelt szinten is használhatnak függvénytáblázatot (egyidejűleg akár többfélét is), szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt, amiről maguk gondoskodnak. Ezeket az eszközöket a vizsgázók a vizsga során egymás között nem cserélhetik. A feladatok megoldását központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján értékelik.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Closeup portrait of a beautiful redhead woman using smartphone
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.