Belföld

Vállalkozása miatt tűnhetett el az MSZP-s politikus

A rendőrség teljes körűen átvilágítja azt a cégláncolatot, amibe a négy hónapja nyomtalanul eltűnt Sápi Attila zuglói MSZP-s önkormányzati képviselő cége is tartozott.

A Magyar Nemzet hétfői száma szerint a cég ügyfélkörét már átvizsgálták, de nem találtak semmi gyanúsat. Az időközben felszámolt, magánnyomozással is foglalkozó vállalkozásán 100 millió forintos köztartozást kért számon a NAV, de a lap úgy tudja, nem a politikus cége maradt el a közterhekkel, hanem cégének alvállalkozói.

Sápi cégének fő tevékenysége az őrzés-védelem volt, erősítette meg a lapnak Tóth Csaba, Zugló egyéniben megválasztott szocialista országgyűlési képviselője, aki hozzátette, az önkormányzati képviselő vállalkozásának éves bevétele tudomása szerint 6 millió forint körül volt, és hogy a cég egy őrzés-védelemmel foglalkozó cégháló részeként, alvállalkozóként dolgozott különböző projektekben.

Sápi a 2014-es választások előtt aktív résztvevője volt a helyi politikai életnek, az MSZP helyi szervezete ezután kérte meg, hogy induljon önkormányzati képviselő-jelöltként, végül hét szavazattal előzte meg Szatmáry-Jähl Angelát (Fidesz), és így mandátumot szerzett.

Nem tudni, mi történhetett Sápival, de a nyomozók nem zárják ki, hogy a képviselő környezetében többet tudnak annál, mint amit a hatóságoknak eddig elárultak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik