Belföld

Eltűnt MSZP-s: a politikai kapcsolatokat is vizsgálják a nyomozók

Egyelőre még bíznak abban a szocialisták, hogy Sápi Attila előkerül, így nem keresik az utódot.

Az év elején eltűnt zuglói képviselő politikai és üzleti kapcsolatait is górcső alá veszik a nyomozók, akik eddig eredménytelenül keresték Sápi Attilát – írja a Magyar Nemzet. Az MSZP-s politikusoknak az adatok szerint nem voltak haragosai.

A 43 éves képviselő január 5-én indult el budapesti otthonából, azóta nem látták. Rendőrségi forrásból úgy tudni: semmilyen értékelhető információ nincs arról, hogy hova ment. Nem tudják kizárni azt sem, hogy külföldre ment, bűncselekmény áldozatává vált, vagy meghalt.

Minden lehetőséget figyelembe vesznek, így átvilágították Sápi időközben felszámolt cégét, amely 100 millió forintos köztartozást hagyott hátra. Az egykori ügyfélkört is egyenként végigvizsgálják, hogy kiderüljön: nincs-e olyan megbízó vagy megbízás, amely kiválthatta az eltűnést.

Sápi a törvény szerint mindaddig képviselőnek tekinthető, amíg nem telik el egy év a január 21-i képviselő-testületi ülés óta, amelyen először nem vett részt. Távolléte miatt felborultak a viszonyok az önkormányzatban, a kerület működőképessége jelenleg a Fidesz és az MSZP politikusainak kompromisszumkészségén múlik. Karácsony Gergely polgármester azt mondta: nem indítottak, és nem is indíthatnak belső vizsgálatot, hogy lehet-e önkormányzati szála az eltűnésnek.

A szocialisták még bíznak abban, hogy Sápi előkerül, ezért egyelőre nem keresik a lehetséges utódot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik