Belföld

Leszerelt a rendőr, 415 ezer forintjába került

Több száz készenléti rendőr végzi becsületesen munkáját a déli határon, mégis ócska sátrakban, méltatlan körülmények között kell tölteniük az éjszakákat a napi akár 16-18 órás munka után.

A túlfeszített tempót és a rossz bánásmódot elégelte meg egy próbaidős rendőr, aki a Blikknek úgy nyilatkozott, annyira nem örültek a leszerelésének, hogy igazából eleinte nem is akarták engedni.

Ezt könnyen megtehetik, egyszerűen nem indítják el a folyamatot, így akár hónapok is eltelhetnek anélkül, hogy történne valami

– mondta a fiatal rendfenntartó, aki ezt követően tett róla, hogy megkezdhesse a leszerelését. Szolgálatra alkalmatlan ruhában érkezett meg dolgozni az egyik műszakjában.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Igen ám, csakhogy mivel próbaidős volt, a rendőrség behajtotta rajta a költségeket.

Még nem telt el a két évem, ezért benyújtották a számlát, azaz ki kell fizetnem az iskolámat és az ellátásomat. Ez 415 ezer forintba fog kerülni. Kérvényeztem, hogy fizethessek részletekben, de azt majd az igazgató dönti el

– fűzte hozzá.

Az Országos Rendőr-főkapitányság korábban arról tájékoztatott, ha panaszt kapnak, azt kivizsgálják és indokolt esetben segítenek a rendőrökön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik