Pénzügy

Előzetesbe került a befektetési csaló

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt az 55 éves budapesti nőt, aki a megalapozott gyanú szerint több éven keresztül kedvező befektetési ajánlatokkal csalt ki pénzt ügyfeleitől.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított nő 2012. és 2015. év között Budapest területén, általában egy XII. kerületi irodában több személlyel kötött befektetési célzatú szerződéseket, a legtöbb esetben aránytalanul magas hozam ígéretével. A gyanúsított ilyen szerződések megkötésére nem volt jogosult, az általa átvett pénzösszegeket nem az általa ígért befektetési formákba fektette, célja a jelenlegi adatok szerint az ügyfelek pénzének jogtalan megszerzése volt.

A kerületi ügyészség az ügyben különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítványozta az 55 éves nő előzetes letartóztatását. A Budai Központi Kerületi Bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte a tanúk befolyásolása, illetve bizonyítás megnehezítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt.

A végzés nem jogerős. A tényállás pontos tisztázása, a sértettek számának és az okozott kár összegének megállapítása a nyomozás feladata. Az ügyben a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság teljesíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik