Belföld

Népszabadság: így kötődik a VS és Origo kiadójához Matolcsy unokatestvére

Ezt a New Wave médiacsoport közleményben cáfolta, de a lap több kapcsolódási pontra is rámutatott.

A VS.hu-t és az Origót is kiadó New Wave-médiacsoport azt állítja, nincs köze Szemerey Tamás üzletemberhez, Matolcsy György unokatestvéréhez, pedig Szemerey cége dokumentálhatóan feltűnt a New Wave Production Kft. feltőkésítésénél is – írja a Népszabadság.

A lap emlékeztet: az elmúlt másfél évben számos sajtóértesülés szólt Szemerey Tamás és a VS.hu kiadójának kapcsolatáról, amit nem cáfoltak, csak azután adtak ki közleményt, hogy kiderült: a kiadócsoport a jegybank alapítványaitól több mint 600 millió forintot kapott. Ekkor azt közölték: „Szemerey Tamás nem volt és jelenleg sem a tulajdonosa az Origo.hu-t és a Vs.hu-t kiadó cégeknek”.

A cégadatok szerint ez igaz, de a Népszabadság megemlíti: a New Wave Production alapítását követően készült iratokban szerepel, hogy a cég 20 millió forintos feltőkésítésekor befizetett 43 ezer forintnyi eljárási költséget a Szemerey tulajdonában álló BanKonzult Pénzügyi és Tanácsadó Kft. utalta át az államkincstárnak. A BanKonzult a többségi tulajdonosa a Növekedési Hitelbanknak is, amely félmilliárd forint növekedési hitelt közvetített a New Wave cseh tulajdonosának – állítja a lap.

Szerdán arról is írt a Népszabadság, hogy a Balog Ádám volt MNB-alelnök vezette MKB Bank adott pénzt a médiacsoportnak, hogy 4,2 milliárd forintért megvásárolja az Origót. Emellett a lap azt is tudni véli, hogy Szemerey Tamás unokaöccse, Szemerey Bertalan, valamint Matolcsy Ádám, a jegybankelnök fia rendszeresen együtt utazik külföldre a New Wave-vezető Száraz Istvánnal és Szilágyi Dániellel, a közelmúltban Las Vegasban jártak.

letöltés (4)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik