Belföld

Küzdenek a házi sütik ellen a pécsi óvodákban

Az önkormányzat szerint panaszkodnak a szülők a névnapra bevitt sütik miatt, mert így nem tudják egészséges étrendre szoktatni a gyereküket.

A Mecsekalja Daily tumblr-en jelent meg egy belső levél, amit az óvodákat üzemeltető Pécsi Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet küldött az óvodavezetőknek. A hivatal igazgatója arra hívja fel a figyelmet, hogy sok panasz érkezik, mert a szülők a különböző ünnepek – névnap, születésnap – kapcsán „ismeretlen eredetű és összetételű cukrászkészítményeket”, édességet visznek be, amivel szemben tehetetlenek azok a szülők, akik egészséges étrendre szoktatnák gyermeküket.

Az elszámoló szervezet vezetője egy Emmi-rendeletre hivatkozik, ami alapján az óvodában kizárólag a közétkeztető által biztosított ételt lehet a gyermekeknek adni. Az óvodavezetőktől azt kérik: tájékoztassák a szülőket az intézmény étkezési szokásait is magában foglaló házirendről, és tartassák be azt. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tálaló konyhák nem fogadhatnak be ismeretlen eredetű és összetételű ételeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik