Belföld

Mészáros Lőrinc családja most éppen iskolát épít

A Nemzeti Sportközpontok 2015. október 21-én írt ki nyílt közbeszerzést a Bács-Kiskun megyei Izsák általános iskolájának megtervezésére és kivitelezésére, fél évvel később, április 21-én pedig az EU-s közbeszerzési értesítőben megjelent az eredmény is.

A 2,95 milliárd forint értékű megbízást közös ajánlattevőként a West Hungária Bau Kft. és a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyerte.

A West Hungária Bau nevéhez fűződik a Várkert Bazár felújítása és az MTK új stadionjának a kivitelezése is, 2010 óta sikeresen szerepelnek különböző közbeszerzéseken.

A B.Á.L. Zrt. pedig minden bizonnyal sikeres lesz, ők még új szereplő, ugyanis a cég tulajdonosai Mészáros Lőrinc fia, ifjabb Mészáros Lőrinc, és lányai, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix.

Az új iskola építésére csak olyanok pályázhattak, akik z utolsó három üzleti évében a teljes nettó árbevétele minimum 2,5 milliárd forint volt, és ebből legalább nettó 1,8 milliárd a közbeszerzés tárgyából, építőipari tervezésből és kivitelezésből származott. Ezeknek a B.Á.L. Zrt. egyedül aligha tudott volna megfelelni, de a felhívás szerint közös ajánlattevők esetén elegendő, ha csak egyikük teljesíti a kritériumokat. Ez volt a West Hungária Bau.

Izsákon most is van általános iskola, a Táncsics Mihály általános iskola egyik dolgozója az Átlátszónak azt mondta, az alsósok egy épületben, 11 tanteremben tanulnak, a felsősök pedig 12 tanteremben, konténerekben. Mészárosék iskolája a tervek szerint 24 tantermes lesz, alapterülete 8.100 négyzetméter lesz, amihez 3.500 négyzetméter kültéri terület tartozik majd.

A két cég már korábban is indult és nyert közösen, ők újítják fel 2,5 milliárd forintért a Nemzeti Lovardát a Kerepesi úton.

(Átlátszó)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik