Belföld

Toroczkai nemet mondott Vonának az alelnökségre

Ásotthalom polgármestere lehetett volna a Jobbik alelnöke, ha Vona Gáboron múlik, de ő kapásból nemet mondott. Máshogy értékelik a párt törésvonalait Novák Előddel is, aki nem egyszemélyes kft.-t akar.

Vona Gábor deklaráltan azért jelentette ki, hogy megvétózza több alelnök újraindulását a posztért, mert inkább a vezetésben már jártas jelölteket akar, ergo a párt polgármestereit. Ilyen jelölt lett az ásotthalmi polgármester, Toroczkai László is, aki viszont merészet gurított és nemet mondott Vonának – írja az Index.

Toroczkai kapásból nemet mondott, holott szerinte tízből kilenc politikus igent mondott volna. Ahogy a Facebook-oldalán indokolt:

Ásotthalom olyan, mint egy kicsi ország, és itt az emberek által – szimpatizáljanak bármilyen párttal – támogatva, értük dolgozva alkothatok, teremthetek. Eszem ágában sincs ezt egy parlamenti ellenzéki gombnyomogatásra cserélni, és nem hiányzik az életembe a mocskos pártpolitika sem. Nagyon jó helyen vagyok, imádom azt csinálni, amit most csinálok. Eddig sem hagytam cserben a közösségemet, Ásotthalom négyezer lakóját sem fogom elhagyni.

Toroczkai egyáltalán csak azért gondolkodott el az egész felkérésen, mert Vona megkereste őt, illetve mert a kikosarazott alelnökjelöltek a balos sajtóhoz fordultak. Azt nem akarja ölbe tett kézzel nézni, hogy a párt tönkremenjen, mert “az most a nemzethalállal érne fel”.

Novák: a kritikusabbak eltávolítására van szükség

Novák Előd, akinek alelnökjelöltsége szintén veszélybe került az elnöki vétó miatt, már máshogy írt a történetről a Facebookján. Szerinte a Jobbik nem egyszemélyes kft., alulról építkezőnek kéne lennie a pártnak. Vona pedig még a kompromisszumos javaslatot is elvetette, így szerinte csak a kritikus hangokat akarja eltávolítani. Novák a versenyt hiányolja, de Vona elnöki tisztjét vagy a jobbikos polgármesterek rátermettségét nem kérdőjelezi meg.

Fülöp Erik, Janiczak Dávid és Toroczkai László is kiváló polgármesterünk, személyesen is jóban vagyok mindhármukkal, Laci ráadásul a legrégebbi bajtársaim közé tartozik. De meg kell adni a tagságnak, hogy mindent mérlegeljen, s szabadon válasszon. Ráadásul polgármestereinknek sem érdekük, hogy igazi verseny nélkül, Vona Gábornak köszönhetően váljanak alelnökké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik