Belföld

Egy kosarat kapott Jobbik-alelnökjelölt visszatáncolhat

szávay (szávay istván, )
szávay (szávay istván, )
Nem fogalmaz már annyira keményen a jobbikos Szávay István, akinek alelnökségi reményeit Vona Gábor foszlatta szerte. Szerinte jobbról-balról szét akarják verni a pártot.

Szávay István még nem döntötte el, hogy indul-e újra a Jobbik alelnöki posztjáért, erről a következő egy-két napban határoz majd. Az ellenzéki párt politikusa az M1 hétfő reggeli műsorában beszélt erről, ahol azt mondta, nagy a dilemmája, mivel úgy érzi, a tagságnak komoly elvárásai vannak vele szemben, ugyanakkor nem ragaszkodik a pozíciójához.

Szávay elmondta, nem lesz pártszakadás a Jobbikban, bár ennek sokan örülnének, “jobbról és balról”, akik szét akarták és akarják verni a pártot. Ezt az örömöt azonban a jobbikosok semmiféleképpen nem adják meg senkinek, és nem veszélyeztetik a párt 2018-as választási győzelmét azzal, hogy engedik fokozódni a konfliktust – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy nem egy radikális-nem radikális törésvonal keletkezett a pártban, mint ahogy ez több helyen megjelent. Arról sincs szó továbbá, hogy “egységes szárnyat” alkotna és “összeesküvést szőne” a többi, Vona Gábor pártelnök által nem támogatott alelnökkel.

Vona pénteki sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy a jelenlegi alelnökök közül – elnöki jogkörével élve – nem támogatja Novák Előd, Apáti István és Szávay István újrázását. Döntését véglegesnek nevezte. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik