Belföld

Simicskát tovább ütik Budapesten

Január 22-én a BKV kiírt egy furcsa feltételeket tartalmazó közbeszerzést, amelynek eredményeként új kezekbe kerülhet ezernyi jármű és tízezer négyzetméternyi óriásplakát reklámfelületének értékesítése – írja a Népszabadság. Jelenleg a járművekre a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Publimont Hirdetésszervező Kft. helyez ki reklámokat.

A közbeszerzési kiírás szövegét tekintve viszont a Publimont-nak csekélyek az esélyei. A BKV ugyanis rendkívül részletesen szabta meg a feltételeket. Alkalmatlan az a pályázó, amelyik „nem rendelkezik városi közösségi közlekedési hálózatban” legalább négyszáz, 8–12 négyzetméteres óriásplakáttal. A vállalat még azt is kikötötte, hogy ezeknek a plakátoknak lehetőleg a metróállomásokon kell lenniük. Bár a Publimont-nak – a honlapja szerint – összesen nyolcezer óriásplakátja van, ezek közül alig több mint 30 található a BKV állomásain.

Egy korábbi megegyezés szerint a Publimont-nál vannak a járművek oldalai, illetve a kisebb plakátok, a francia hátterű JCDecaux Zrt-nél pedig az óriásplakátok, amelyeknek egy jelentős részét a metróállomásokon állították ki. A lap szerint tehát úgy fest, az új közbeszerzést utóbbi cégre írták ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik