Belföld

Összetörte a rendőrautót és 130-cal akarta elütni a járőröket a zalai fiú

Nem volt jogosítványa, ittasan, egy átszerelt rendszámú kocsit vezetett, bónuszként pedig volt bár büntetve és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. Ezért nem akaródzott megállni neki.

A rendőrök még kedden, a délutáni órákban  Türjén, a Vásártér  utcában akartak igazoltatni egy autóst, aki  – egyébként ittasan – vezetett egy más kocsira kiadott német rendszámú Volkswagent. Megálltak az autó mögött és jelezték, hogy intézkedni akarnak, ám ekkor a fiatal hátramenetbe kapcsolt, gázt adott és nekitolatott a szolgálati kocsinak, amelyben két egyenruhás ült.

Ezután a Türje-Batyk-Zalabér útvonalon próbált menekülni. A járőrök követték, de csak Zalabérig tudtak a sarkában maradni a kocsi állapota miatt. Nem sokkal később azonban észrevették, hogy az autó nagy sebességgel de bizonytalanul, a felezővonalat többször átlépve visszafelé halad. Ekkor a rendőrök szabályos „Állj!” karjelzéssel akarták  megállásra bírni a sofőrt, ám ő “válaszul” 130-as kilométer per órás sebességgel a rendőrök felé száguldott. Az egyenruhások még időben félre tudtak ugrani.  Nem esett bajuk, ám a rendőrautóban félmilliós kár keletkezett.

A Zala Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a fiatalember  többször volt már büntetve, jelenleg végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, jogosítványa nincs, vele szemben közúti közlekedéssel kapcsolatos szabálysértések miatt  többször folyt már szabálysértési eljárási eljárás. Ezúttal hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, a közúti veszélyeztetés bűntettének, a rongálás vétségének, valamint az egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette matt kell felelnie.

Az ügyészség indítványozta a fiatal előzetes letartóztatását.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik