Belföld

Egy fiú meghalt, egy megsérült a balesetben, a halottnak hitt sofőr pedig elrohant

Azt hitték, Milán a baleset áldozata. Kiderült, hogy ő vezetett, csak elmenekült. Kiderült, hogy bedrogozva vezetett. Egyszer már ittasan elcsípték.

Közúti ellenőrzésre akartak megállítani a járőrök egy kocsit  április 5-én nem sokkal éjfél előtt. A sofőr azonban kikerülte őket, gázt adott és Komárom felé száguldott, az egyenruhások pedig utána. De hatalmas porfelhő fogadta őket: az autó az úton leszakadt motorháztetővel keresztbe állt, hátsó része összeroncsolódott. Előtte öt-hat méterrel egy sérült feküdt, csomagtartójában egy másik fiatal, aki a helyszínen meghalt.

“A járőrök a mentők értesítése után az úton fekvő férfit kérdezték, mi történt, ki vezette az autót. Azt válaszolta, ő ült a kormánynál, egy utasa volt, Ny. Milán – mondta a Zsaru magazinnak  Farkas László hadnagy, a Komáromi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője. Megfújta az alkoholszondát, amely ittasságot mutatott ki nála. A mentők arccsont- és alkartöréssel vitték kórházba. A nyilvántartásban megnézték Ny. Milán fotóját, de az öt éve, 13 éves korában készült, annak alapján nem lehetett teljes biztonsággal azonosítani a helyszínen meghalt fiatalembert. Így megkérték győri kollégáikat, hogy értesítsék a szüleit.

“Amikor közöltük az édesanyjával, hogy a fia halálos autóbalesetet szenvedett, értetlenül nézett ránk. Azt mondta, fent alszik a szobájában. Kérésünkre lehívta, és Ny. Milán bevallotta, ő vezette a kocsit, a baleset után ijedtében elrohant, négy órát gyalogolt hazáig. Elmondta, a kocsiban egy falubelije ült hátul. Ezután a komáromi kollégák Ny. Milán hámsérüléseiről látleletet vetettek a helyi kórházban, majd kábítószergyorstesztet végeztek nála, amely THC-re és opiátra pozitív lett” – nyilatkozta a lapnak Körmendi Attila főtörzszászlós, a Győri Rendőrkapitányság járőre.

A fiatal a kihallgatásán azt mondta, Bábolnáról, a meghalt fiú barátnőjétől indultak, és azért nem állt meg a járőröknek, mert nincs jogosítványa. Ráadásul egy korábbi ittas esete miatt eltiltották a járművezetéstől. A kocsinak ráadásul nem volt érvényes forgalmi engedélye és kötelező felelősségbiztosítása.

Az igazságügyi műszaki szakértő és a helyszínelők megállapították, az autó a nagy sebesség miatt a kanyarban kisodródott, az úttest bal oldalán egy kettős beton villanyoszlopnak ütközött, majd arról visszacsapódva többször megpördült, mielőtt megállt. A hátul ülő fiatalember biztonsági öve nem volt bekötve, így eshetett a csomagtartóba. Fejsérülésébe halt bele. A balesetet túlélő 22 éves utast a kórházban kérdezték ki a rendőrök. Amikor megtudta, hogy ismerősük meghalt, rögtön visszavonta, hogy ő vezetett.

A fiatalember ellen halálos közlekedési baleset okozása bűntettének, segítségnyújtás elmulasztása bűntettének és járművezetés bódult állapotban bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás és előzetes letartóztatásba is került.

ny. milán Fotó: Sebestyén Jenő, rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik