Belföld

Andy Vajna berágott, bajban a hírigazgató

A Népszabadság TV2-s forrásai szerint Andy Vajna két hete szűk körben szóvá tette, neki sem tetszik, ami a csatornánál történik az új hírigazgató kinevezése óta. A tulajdonos elégedetlen volt a botrányos riportokkal, a nézettséggel, a kirúgásokkal és azok álságos kommunikációjával. Olyan is hírek is voltak, hogy még próbaidejét sem tölti ki Kökény-Szalai Vivien, aki stílust is váltott.

A lap hírigazgatóságról származó információi szerint jelenleg próbálja konszolidálni saját helyzetét és a híradó nézettségét. Már nem rendel személyesen lejárató anyagokat. (Ez nagy fordulat, hiszen korábban kézi vezérléssel irányított mindent, a legapróbb részletekig megmondta, hogyan nézzen ki a műsor, néha az egyes riportokat is felvázolta.)

Kökény-Szalai a műsort inkább visszaterelné a bulvár felé. A Tényekben ezért máris érezhetően kevesebb a politika. A fordulat hátterében az állhat, hogy a hírműsor akkor volt a legsikeresebb (2013-ban, 2014-ben), amikor a csaknem egyórás adásban elvétve fordult elő politika, szinte mindent vittek a balesetek, a bűnügyek és bulvárhírek.

Hasonló helyzetről ír a Bors is. A bulvárlapnak egy munkatárs azt mondta, a hírosztályon továbbra is feszült a helyzet, mindenki a túlélésre játszik, kerüli a lehetséges konfliktusokat a hírigazgatóval, aki állandóan a nézettségi adatokat lesi, egyelőre értetlenül. 

Helyreigazítás

A 2016. április 22.-én internetes oldalunkon megjelent, „Andy Vajna berágott, bajban a hírigazgató” című cikk állítása nem felel meg a valóságnak. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy Andy Vajna berágott és két hete szűk körben szóvá tette, neki sem tetszik, ami a csatornánál történik az új hírigazgató kinevezése óta. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy a tulajdonos elégedetlen volt a botrányos riportokkal, a nézettséggel, a kirúgásokkal és azok álságos kommunikációjával. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy a TV2-ben az is felmerült, hogy még próbaidejét sem tölti ki Kökény- Szalai Vivien, aki stílust is váltott. A cikkben valótlanul állítottuk tényként, hogy a hírosztályon továbbra is feszült a helyzet, mindenki a túlélésre játszik, kerüli a lehetséges konfliktusokat a hírigazgatóval, aki állandóan a nézettségi adatokat lesi, egyelőre értetlenül.

Ezzel szemben a valóság az, hogy Andy Vajna soha nem adott hangot elégedetlenségnek a TV2 hírosztályán Kökény-Szalai Vivien kinevezése óta történt riportok, személycserék és ezek kommunikációját illetően. A TV2-ben soha nem került szóba, hogy Kökény-Szalai Vivient a próbaideje lejárta előtt felmenthetik pozíciójából. A hírigazgatóságon senki nem játszik túlélésre elkerülve a konfliktusokat Kökény-Szalai Viviennel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik