Belföld

Poénból rongáltak és löktek tóba autókat fiatalok Győrben – Videón, fotókon az “eredmény”

Olykor "csak" kilopták az értékeket, máskor vitték volna a kocsit is. Amelyiket sikerült, az nem úszta meg "ép bőrrel".

Elfogtak a rendőrök két  fiatalt, akik a gyanú szerint egy hónap alatt összesen tizenegy kocsit törtek fel, rongáltak vagy loptak el Győrben és környékén. A jelenlegi adatok szerint a 21 éves fiú és kamasz társa olykor értékeket akart szerezni, olykor viszont csak szórakozásból tettek tönkre autókat. Kifeszítették az ajtót, betörték valamelyik ablakot – így nyitották ki a járműveket. Például így:

győri autórongálás5Fotó: police.hu

Első próbálkozásaikat március 27-én ejtették meg, ám a kiszemelt és megrongált kocsikat nem tudták beindítani, ezért otthagyták azokat a helyszínen. Kivéve az aznapi utolsót. “Zsákmányukkal” Mosonmagyaróvárig autóztak, onnan azonban még az éjszaka visszafordultak és Győrszemerére hajtottak, ahol az autót egy tóba lökték.

győri autórongálás 4Fotó: police.hu

Néhány hét elteltével újabb bűncselekményeket követett el Győrszemerén. Április 7-én virradóra további négy kocsit törtek fel, ezek közül kettőt is sikerült elvinniük. Az egyiket a közeli Bakony-érbe gurították, a másikkal pedig egy kanyarban felborultak. Az összetört járművet visszafordították a kerekeire, majd egy közeli erdőbe tolták, hogy elrejtsék.

győri autórongálás 2
Fotó: police.hu

A fiatal tolvajokat kedden kapták el. Jármű önkényes elvétele bűntett, annak kísérlete illetve lopás bűntette miatt indult eljárás ellenük. Kihallgatásukkor mindketten részletes beismerő vallomást tettek. Szerdán a győrszemerei tóba elsüllyesztett jármű roncsait a Mosoni Mentőcsapat tagjai a Győri Speciális Mentők és a Győrszemerei Önkéntes Tűzoltók segítségével emelték ki.

Ezt sikerült szórakozásból összehozniuk:

Olvasói sztorik