Belföld

Mára már majdnem teljesen eltűnt a korábban védett Erkel utca 18., hogy átadja a helyét egy csúnyácska luxustársasháznak

Vincze Miklós
Vincze Miklós

újságíró. 2016. 04. 21. 18:41

A romantikus stílusú ház százötven éven át ellenállt a történelem viharjainak, túlélte a két világháború aztán a Ferencvárosi Önkormányzat úgy eltüntette róla a védelmet, mintha az ott sem lett volna. Két évvel ezelőtt aztán eladták, mostanra pedig már majdnem teljesen lebontották. Erkel utca 18. (1860 k.-2016), béke poraidra.

Korábban a témában:

Két héttel ezelőtt már hírt adtunk az épület bontásának megkezdéséről, hozzátéve, hogy az a környék utolsó, jórészt érintetlen romantikus bérházainak egyike, amely egészen 2010-ig kerületi védettséget élvezett.

Négy évvel később, 2014 márciusában az önkormányzat meghirdette kétfordulós pályázatát (azzal a céllal, hogy “az ingatlan értékesítésével hozzájáruljon az épített környezet minőségének javításához.”), melyen végül a kereskedelmi, szállítási, fuvarszervezési feladatokkal – így a műtrágya, útszóró só, étkezési só import-exportjával – foglalkozó, de ugyankkor több kijevi luxustársasházzal is bíró Tranzit Hungária Kft. diadalmaskodott.

A fura cég 2015 őszén kért bontási engedélyt a házra, amit aztán meg is kapott, így április 5-én a hajnali órákban meg is érkeztek a markolók, és megkezdték a ház bontását, hogy aztán az Erkel Residences épülhessen fel a helyén:

Azóta az épületet majdnem teljesen legyalulták, néhány nap múlva pedig már a homlokzat utolsó darabja is a porba hullik, és megkezdődhet a maradék konténerekkel történő elszállítása.

Április 5., a bontás első napja

Fotó: Magyar Patrióták Közössége
Fotó: Magyar Patrióták Közössége

Április 10.

Április 19.

Fotó: Panka

Április 20.

Fotó: Panka

Április 21.

Fotó: Panka

 

Fotók: Magyar Patrióták Közössége, Panka, valamint a szerző munkái.
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.