Belföld

Kegyetlen gyilkosság Nagyesztergáron – Mosogatószivacsot dugott a nő végbelébe a féltékeny férfi

24.hu
24.hu

2016. 04. 21. 12:08

A férfi hosszú órákon át, kitartóan bántalmazta a kábult nőt, és több módon kínozta. Másodfokon a bíróság úgy látta, enyhébb büntetést érdemel. Szörnyű részletek a brutális bűncselekményről.

Első nyilvános ülését tartotta a bíróság annak a férfinak az ügyében, aki a vád szerint különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolnak. Első fokon16 év fegyházbüntetéssel sújtották emberölés miatt, annak lehetőségével, hogy büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat. A döntés a fellebbezések miatt nem emelkedett jogerőre.

Az ügyben csütörtökön megszületett a jogerős döntés: a férfi büntetését tizennégy év fegyházra enyhítette a Győri Ítélőtábla. Zólyomi Csilla bíró indoklása szerint mivel az orvosszakértők megállapítása szerint egy sérülés sem volt önmagában halálos erejű, nem helytálló az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék különös kegyetlenség minősítése. A táblabíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerő vallomását, ezért a büntetési tétel kiszabásánál a középmértéket alkalmazta.

Az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék szerint a Nagyesztergáron élő vádlott 2013-ban kezdett viszonyt a vele egy utcában lakó nővel, aki azonban 2014-ben szexuális kapcsolatba került a férfi barátjával. Ezt a későbbi gyilkos megbocsátotta mindkettőjüknek.  2014. augusztus 30-án – miután a vádlott megverte  – a nő a másik férfihoz ment azzal, hogy ott szeretne aludni. A hétvégét is ott töltötte nála. A támadó szeptember elsején keresni kezdte őt, de barátja nem árulta el neki, hol találja.

A gyilkosság napján a szeretők sokat ittak, a nő eléggé berúgott, majd lefeküdtek aludni. A vádlott is lerészegedett, és dühös lett a gondolattól, hogy a nő az ismerősénél lehet, ezért késő este elment a házához, verni kezdte a redőnyt majd betörte az ablakot. Közben barátját az ajtóhoz hívta, ahol rátámadt: háromszor ököllel arcon ütötte, majd félretolta az útból és berontott a szobába, ahol a nő kábultan feküdt.

Miután megijedt dühöngő ismerősétől, a férfi kimenekült az épületből és az udvaron lévő faházban húzta meg magát. A nő azonban állapota miatt képtelen volt védekezni, a féltékeny férfi ütlegelni kezdte, közben levette róla a ruhákat és végbélnyílásába konyhai mosogatószivacsot, hüvelyébe papírszalvétát dugott. Órákon át – körülbelül fél 11-től hajnali 2-ig – tartott a bántalmazás. A rémült barát 2 óra körül merészkedett vissza a házba, ám ekkor a férfi ismét rátámadt. A lakó próbálta lecsitítani, és bár a támadó párszor megrúgta, ezután abbahagyta a bántalmazást.  A tulajdonos bort hozott, és a két férfi inni kezdett, de egyikük sem ment oda a nőhöz. Mikor azonban a szobában feljajdult, a vádlott azt mondta, visz neki is bort. Ezt kihasználva barátja ismét kiment a kisházba. A bántalmazó valamikor fél 3 és reggel háromnegyed 6 körül ment haza.  A nő  a koponyáját ért ütések miatt eszméletét veszítette, majd “a vérbelehelés, illetve a traumás és vérzéses sokk miatt heveny légzési és keringési elégtelenség” alakult ki nála, amelybe szeptember másodikán belehalt.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kommentek

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.