Belföld

Hónapok óta nem fizet az egri kórház a panaszkodó orvosnak

Hónapok óta nem fizeti ki sz egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet azt a sebész szakorvost, Pócs Alfrédot, aki néhány hete a napilapnak nyilatkozott a kórházban tapasztalt áldatlan állapotokról – számolt be a Magyar Nemzet szerdai lapszámában.

Akkor az orvos arról beszélt, hogy az intézmény felújításakor néha nemhogy meleg-, még megfelelő hidegvíz-ellátás sem volt, gondok akadtak a fertőtlenítés területén is. Mint mondta, az elavult diagnosztikai eszközök – például az MRI-berendezés – helyett ugyan vásároltak újakat, azok hónapokig a dobozban álltak. Az orvos szavait cáfolta a kórház megbízott igazgatója, Tóth Ildikó.

Pócs Alfréd most azzal kereste meg a napilapot, hogy mióta nyíltan beszélt a problémákról, a kórház nem fizeti ki a számláit, már egymillió forint feletti összeggel tartoznak neki. Az orvos órabéres vállalkozói szerződéssel dolgozik az intézménynek, legalább 30 kollégájához hasonlóan. Állítólag őket kifizették, a panaszkodó szakorvosnál azonban baj volt az utalásnál.

Tóth Ildikót is megkereste a lap, a megbízott igazgató szerint a közalkalmazottak a jogszabályoknak megfelelően megkapták bérüket, Pócs azonban cégén keresztül számlázik.

Amennyiben Pócs doktor szeretne közalkalmazott lennim keresse meg igényével a kórház vezetését

– mondta Tóth Ildikó, aki hozzátette: a kórháznak jelenleg 310 millió forintnyi lejárt számlája van, mindig a legrégebbieket fizetik ki, de Pócs Alfréd még hónap végéig megkapja a neki járó összeget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik