Belföld

Felfüggesztettel megúszta a fiatal, aki autó elé lökött egy idős nőt

combino alá szorult nő (combino. baleset, 4-6-os villamos, combino alá szorult, )
combino alá szorult nő (combino. baleset, 4-6-os villamos, combino alá szorult, )
A fiú, bár látta mit tett, fel akart szállni a szerelvényre, de az utasok feltartoztatták. Az asszonyt életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők.

Ítéletet hozott a bíróság szerdán annak a fiatalembernek az ügyében, aki rohanás közben autó elé lökött egy idős nőt Budapesten, egy villamosmegállóban. A Fővárosi Törvényszék szerint a vádlottat gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétségében találták bűnösnek. Tettéért 1 év 6 hónap fogházbüntetéssel sújtották, 3 évre felfüggesztve.

Az eset 2014 júniusában történt, a Harminckettesek terénél, a villamosmegállóban. a vádirat szerint a 85 éves asszony a korlátnak támaszkodva várta a szerelvényt. Amikor látta, hogy a jármű közeledik, a botjára támaszkodva elindult felé. Eközben egy fiú is a villamos felé rohant, kerülhette a járókelőket, de útjába került a nyugdíjas, akit végül fellökött, az ügyészség szerint szándékosan. A nő átesett a korláton és az úttestre zuhant, ahol egy szabályosan közlekedő autó elgázolta. A sofőr fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni: áthajtott a nyugdíjas lábain.

A fiú – bár látta, mi történt – megpróbált felszállni a villamosra, ám az utasok, illetve a megállóban lévők nem engedték neki és visszatartották, amíg megérkeztek a rendőrök. Az asszonynak mindkét lába eltört és további sérüléseket is szerzett, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az ügyészség szerint csak a szakszerű orvosi ellátás mentette meg az életét. Az ügyben tavaly novemberben emelt vádat életveszélyt okozó testi sértés miatt az ügyészség.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik