Belföld

PDSZ: Rétvári ne vezesse félre a közvéleményt!

A szakszervezet bepipult az EMMI államtitkárára, aki szerintük megszegi a sztrájkra vonatkozó jogszabályokat is.

Nyilatkozatban cáfolta Rétvári Bence EMMI-államtitkár nyilatkozatát a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), miután Rétvári közölte: a nem sztrájkoló tanároknak is meg kell tartaniuk óráikat. Szerintük a parlamenti államtitkár félretájékoztatja a közvéleményt és nem vesz tudomást pár körülményről.

Szerintük az elégséges szolgáltatás a gyerekek felügyeletének ellátása sztrájk idején. Ha a nem sztrájkoló pedagógusok gondoskodnak a felügyeletről, és van elég ember, aki dolgozni tud, akkor megtarthatóak az órák. De itt bejön az is, hogyha az osztály fele nincs benn, akkor nem lehet órát tartani, mert az sértené a távol maradó diákok érdekeit.

Rétvári a PDSZ szerint a sztrájktól való távolmaradásra buzdít, ezzel megsértve a felek együttműködési kötelezettségét. A szervezet ezért így szólítá fel a kormányt:

A PDSZ felhívja a munkáltatói oldal, illetve különösen a fenntartó EMMI képviselőit, tartózkodjanak a fentihez hasonló kijelentésektől, melyek a sztrájkban való önkéntes részvételt veszélyeztetik, valamint alkalmasak a sztrájk során felmerülő teendők félremagyarázására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik