Belföld

Pedagógusok Szakszervezete: mindenképpen lesz sztrájk szerdán

Az oktatási államtitkár azt mondta, az egyeztetések folytatódnak a munkabeszüntetés után.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint elfogadhatatlanok a kormány javaslatai, ezért mindenképp megtartják a szerdára tervezett sztrájkot. Galló Istvánné elnök az M1-nek elmondta: a sztrájkbizottság négypontos követelései közül a Klik átalakításával kapcsolatban történt előrelépés, de a kötelező óraszámok rögzítéséről és a bérpótlékokról egyelőre nem sikerült megegyezni.

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta: az egyeztetések a szerdai sztrájk után folytatódnak. 2017-ben százmilliárd forinttal növelik az állami intézményfenntartó költségvetését, de más ágazatokban, például az egészségügyi dolgozóknak is biztosítani szeretnék a béremelést – magyarázta.

Az április 20-i egész napos országos sztrájkot a pedagógusok sztrájkbizottsága hirdette meg, amelynek három tagja a Pedagógus Szakszervezet (PSZ), az Oktatási Vezetők Szakszervezete, valamint a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet. A kezdeményezéshez több más szervezet is csatlakozott.

A pedagógusok sztrájkbizottsága azt is kezdeményezte, hogy 20-án délben öt percre országszerte álljon le az élet, ne legyen kiszolgálás az üzletekben, ne legyen ügyintézés a hivatalokban, álljon meg a közlekedés. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik