Belföld
political-capital-abra(650x433).jpg (political capital, választás, ábra, )

Kéri a KDNP a kormányt, vizsgálja ki a PC szerződéseit

24.hu
24.hu

2016. 04. 17. 11:53

Hogy ne a Századvég tanulmányaival foglalkozzon mindenki, a kisebbik kormánypárt is rávetette magát a balos kormányok szerződéseire.
Korábban a témában:

A baloldali kormányok tanácsadói szerződéseinek kivizsgálását kéri a kormánytól a Fidesz és a KDNP – mondta Hollik István, a KDNP képviselője vasárnap. Az Alkotmányvédelmi Hivatal által a napokban nyilvánosságra hozott adatok szerint a Political Capital elemzőcég 432,2 millió forint állami megbízást kapott 2006-10 között. Ebből 190 millió a Nemzetbiztonsági Hivataltól érkezett.

Hozzátette, a nyilvánosságra hozott tanácsadói anyagok olyannyira nevetségesek, hogy nyilvánvalóvá teszik, a megbízást sem a megrendelő, sem a cég nem vette komolyan, a titkosszolgálat csupán a PC kifizetőhelyeként szolgált.

Csak a jéghegy csúcsa?

Erős a gyanú, hogy a PC szerződései csak a jéghegy csúcsát jelentik, ezért a Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt: vizsgálja meg, pontosan hány tanácsadói és közvélemény-kutatási szerződést kötöttek a baloldali kormányok minisztériumai és háttérintézményei 2002-10 között, mely cégekkel és milyen értékben. Illetve azt, hogy ezeket a szerződéseket követték-e egyáltalán teljesítések.

Az ugyanis, hogy az érintett szakmai anyagok nem lelhetők fel, arra enged következtetni, hogy vagy “ledarálták” a dokumentumokat a 2010-es kormányváltáskor, vagy nem is készültek el. Ha az utóbbi igazolódik be, akkor a Fidesz-KDNP feljelentést tesz.

Lázár is PC-zett

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter politikai kifizetőhelynek nevezte a Political Capitalt, ami szerinte “egy fiktív megrendelés keretében a politikai lojalitásért kapott egy csomó pénzt”.

A PC pénteken úgy reagált: “az ügyben nyilatkozó kormánypárti politikusok elhallgatták azt”, hogy a cég által végzett munka ellenértékének utolsó részletét éppen a jelenlegi kormány felügyelete alatt álló AH utalta át tavaly augusztusban, ezzel is “megbecsülve a korábban számos alkalommal írásban is elismert, jól végzett munkát”. Ez önmagában cáfolja a politikai indíttatású vádakat – írta a Political Capital.

Századvég is van a világon

Elég valószínű, hogy a kormánypártok épp a saját hasonló botrányukról próbálják elterelni a figyelmet a PC ügyével: a Vs.hu perelte ki a Századvégtől azokat a tanulmányokat, amik minősége sokszor kétes, mégis milliárdokat fizetett ki értük a kormány.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.