Közélet
blurred businessman is working in office , focus is on eyeglasses

Százmilliókat kapott NBH-tanulmányokért a Political Capital

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 04. 14. 08:47

Az akkor még Somogyi Zoltán és Szabados Krisztián érekeltségébe tartozó Political Capital (PC) 2006 és 2010 között 432,2 millió forint állami megbízást kapott. Ennek felét, 190 millió forintot az NBH-tól – írta meg a Magyar Idők. A lap kérte ki a tanulmányokat, ezt először megtagadták, majd mégis kötélnek álltak és a napokban a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) utódjaként működő Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) internetes oldalán nyilvánosságra hozta őket. A Magyar Idők érdekes részleteket talált az 53 dokumentumban.

A lap szerint balliberális kötődésű PC a Gyurcsány-kormány idején többek között arra tett javaslatot, hogy

  • imázsfilmmel szedjék rendbe az UD-botrány után megtépázott népszerűségét
  • az NBH munkatársai rendszeresen publikáljanak a Népszabadságban, a HVG-ben, a Magyar Narancsban és a Figyelőben. Többek között „demokráciaértelmezési írások” és „Mi lett volna, ha” jellegű írások publikálását kezdeményezték
  • az NBH évkönyveit a titkosszolgálat munkatársai forgalmasabb tereken osztogathatnák.

A Magyar Nemzet is átnézte a tanulmányokat, ők is figyelemreméltó megállapításokat találtak. A lap szerint  az 53 dokumentumból 18 foglalkozik a “szélsőségesekkel”, szemmel tartották a Jobbik megmozdulásait, tüntetéseit, lakossági fórumait, hetente írtak beszámolókat. Rendszeresen monitorozták a médiát, azok a tudósítások, amelyek pozitív színben tüntették fel az NBH-t, kékkel kerültek a grafikonra, és a „korrekt tájékoztatás” címkét kapták, amelyek viszont bírálták az intézményt, piros színt kaptak, és a „nem tényszerű” minősítésben részesültek. Az NBH megújulásához olyan tanácsokkal járultak hozzá, mint például, hogy a hivatal rendszeresen ápolja sajtókapcsolatait, ehhez széles körű sajtólista szükségeltetik, fontos az “újságírókhoz fűzött kapcsolat”, amely „bensőségesebbé, már-már személyesebbé válik”.

A belső életet csapatépítéssel erősítették volna, mivel az javítja a “munkahelyi közérzetet”, hivatali „adok-veszek oldal” létrehozását is sürgették, ahol a munkatársak eladhatják „holmijaikat”, ezáltal erősítve a csapatösszetartást és javaslatuk szerint jeles ünnepeken a főigazgató akár személyesen is felkeresheti beosztottait, személyesen köszöntve őket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.