Belföld

Jövőre jön a netes rezsicsökkentés

deutsch-tamas-internetkon (technet, hir24, netadó, internetadó, nemzeti konzultáció, internetkon, ivsz, infotér, deutsch tamás, internet, online, kormány, )
deutsch-tamas-internetkon (technet, hir24, netadó, internetadó, nemzeti konzultáció, internetkon, ivsz, infotér, deutsch tamás, internet, online, kormány, )
Mindent el fog követni a kormány Deutsch Tamás szerint, hogy a szolgáltatók beépítsék áraikba a net áfájának csökkentését.

Jogi garanciákat kíván teremteni a kormány arra, hogy az internetszolgáltatók valóban csökkentsék az árakat, miután 2017-től 27-ről 18 százalékra csökken az internet áfája – mondta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos vasárnap reggel az M1-en. Deutsch Tamás hozzátette: megközelítőleg 10 százalékkal kell kevesebbet fizetni a netért, egy évre vetítve pedig egyhavi előfizetési díjat lehet megspórolni.

A törvényjavaslat jogi megoldást is tartalmaz arra, hogy az áfacsökkentés célját a szolgáltatók ne akadályozzák meg, azaz amennyivel csökken az internetezés áfája, annyival legyen olcsóbb az internetszolgáltatás. Elmondta azt is, hogy jövő évtől minden szolgáltatónak olyan kedvezményes előfizetési alapcsomagot kell létrehoznia, ami olcsóbb minden eddigi csomagjánál.

Kitért arra, hogy az áfacsökkentéssel 13-15 milliárd forinttal több pénz marad az embereknél. A gazdasági tárca számításai szerint az előfizetők számának növekedése akár már 2017-ben kompenzálhatja az áfacsökkentés okozta kiesést, és 2018-ra akár meg is haladhatják a bevételek a 2016-os szintet. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik