Belföld

Szeméttenger lett a kőbányai parkerdőből

Kőbánya egyik kis erdeje nem madárcsicsergéstől zajos, hanem az autókból kidobált szemét puffanásától. Egyelőre senki nem tesz semmit, pedig környezetszennyezés ez a köbön.

Magyarország összesűrítésévé vált a kőbányai Terebesi-erdő az Örs vezér terétől pár buszmegállónyira. A Fehér út, a Gyógyszergyári utca, a Keresztúri út és a vasút közötti félig sztyeppe, félig erdő az illegális szemétlerakás fővárosi mekkájává vált, és ezzel senki se törődik az Index riportja szerint.

A riporterük mindent talált itt: halomban monitorok, másik kupacban zöldséges ládák, de még egy VII. kerületi lakos számláit is megtalálták, valószínűleg nem akarta befizetni őket. A szemét lerakása nem nehéz, a Terebesi úton könnyen be és ki lehet hajtani, és a megközelíthetőség se rossz a közeli Örs vezér tere szerint.

A Hulladékvadász nevű oldal fedezte fel a szemétpoklot. A környékbeliek töméntelen patkányra és egérre panaszkodnak. Persze az erdő tele van hajléktalannal is. Egy közeli sportpályát vigyázó őr szerint a szipusok jöttek először ide, ők pedig pár száz forintért terjesztik, hogy ide lehet hozni a szemetet. Ő több szemetet hozó autóssal összetűzésbe keveredett, párnak a rendszámát is felírta, de hiába.

Térfigyelő kamerákat is felszereltek a Terebesi út bejárataihoz, de így ott van a sok szemét, ami az őr szerint a nagy melegben fel is gyulladhat. A hajléktalanok szerint sem ér semmit a kamera, mindenki a bevezető úton elhelyezett betonakadályban látná a megoldást. A rendőröknek annyiban hálásak, hogy ki-kijárnak éjjelente ellenőrizni a környéket.

Az önkormányzat szerint a Pilisi Parkerdő Zrt.-é az erdő, míg a Zrt. szerint az önkormányzaté (bár az illegális hulladék nekik is komoly gondot jelent). A kőbányai városháza még nem válaszolt a kérdésekre, annyi azonban kiderült egy előterjesztésből, hogy a Föld Napja alkalmából április 23-án akár szemétszedési akció is lehet a kis erdőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik