Belföld

Rendbe teszik a Lehel utcai kiserdőt és az Aszal völgyi árkot

„Most kitisztítjuk és rendbe tesszük az erdőt és innentől kezdve minden egyes lerakott kupac esetében hatósági eljárást fogunk kezdeményezni."

Mielőtt beindul a város zöldterületeinek kaszálása erdőfenntartási munkát is végeznek az önkormányzati cég szakemberei. A Lehel utcai kiserdőt, az Aszal völgyi árokban még 12 évvel ezelőtt telepítették, amibe akkoriban jórészt tölgyfákat ültettek. A terület erdősödését mára jelentősen gátolta, hogy megannyi erőszakosan növő ún. invazív növény telepedett meg a fiatal erdőben. Ezek elnyomták azokat a fákat, amiket beültettek.

A terület rendbetétele után fatelepítés is lesz a kiserdőben: kőrist és hársfát ültet majd a Városgondnokság. Ezek a fák könnyen megtelepednek ezen a területen és egységes erdőt alkotnak majd.

Az erdőgazdasági munka jelenleg durvának látszik, azonban ha kizöldülnek a fák sokkal szebb és rendezettebb képet mutat majd az árokpart melletti kiserdő. Remélhetőleg kevesebb szemetet fognak majd lerakni, hiszen nagy probléma, hogy időről időre valakik a kiserdő szélén újratermelik az illegálisan elhelyezett hulladékkupacokat.

Most kitisztítjuk és rendbetesszük az erdőt és innentől kezdve minden egyes lerakott kupac esetében hatósági eljárást fogunk kezdeményezni. Nem járható út, hogy mások illegálisan lerakott szemetének eltakarítására kell megannyi dolgozónk munkaidejét pazarolni ahelyett, hogy a város közterületeinek egyéb szépítésében vennének részt – mondta Zákányi Tamás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik