Belföld
Image: 73648992, Varju László sajtótájékoztatót tart a parlamentben., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com

Mészáros Lőrinc napi 5 millióval gazdagodik, mert…

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 04. 14. 14:19

… Polt Péter nem nyomoz – írja a DK.

Az ellenzéki párt emlékeztet rá, hogy Mészáros Lőrinc cége is része a konzorciumnak, amely 33 milliárd forintért fejlesztheti 66 magyar település, nagyjából 300 ezer ember ivóvízellátását. A munkát tavaly szeptember 30-áig be kellett volna fejezni, ellenkező esetben a kivitelezőnek naponta 5 millió forint kötbért kellene fizetni.

A munka a mai napig folyik, Mészáros egy fillér kötbért sem fizetett, ellenben a kormány már tavaly kifizette az oligarchának a teljes összeget.

Az elvégezetlen munka fantomigazolásai és a kifizetetlen kötbér miatt Varju László, a DK alelnöke Polt Péterhez fordult, de a legfőbb ügyész ismét siketnek, vaknak mutatkozott.

Szerinte „a büntetőeljárás megindítására feltételezések alapján nincs törvényes lehetőség”, mert csak akkor lenne, ha „a hatóságok tudomására olyan tényre utaló adat jut, melyből megalapozottan lehet bűncselekmény gyanújára következtetni”.

Az ellenzéki politikus furcsállja, hogy a legfőbb ügyész nem tekinti „tényre utaló adatnak”, hogy a mai napig munkagépek dolgoznak egy papíron már tavaly elkészült, kifizetett beruházáson.

A Demokratikus Koalíció szerint elfogadhatatlan, hogy Mészáros Lőrinc naponta 5 millió forint kötbérfizetést sumákolhat el a legfőbb ügyész segítségével.

A DK alelnöke azt ígéri, minden olyan bizonyítékot gyűjt és megőriz, amelyek alapján az Orbán utáni idők független ügyészsége felelősségre tudja majd vonni a fideszes rokonokat és oligarchákat. Akkor Polt is magyarázattal tartozik majd – írja Varju László.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.