Belföld

Lakást, házat próbált felrobbantani, az egyiket sikerült – Fotóval

A fiatalember szabadlábon várja a tárgyalását.

Egyebek mellett közveszélyokozás bűntette miatt állítanak bíróság elé egy fiatalembert, egy lakást megpróbált, egy házat pedig fel is robbantott Győr-Moson-Sopron Megyében még 2014-ben. Ha bűnösnek találják, kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

Az első eset a vádlott 27. születésnapján, 2014 májusában történt Győrben. A társasházi lakásban a gáztűzhely gázcsövét elvágta, a gázcsapot kinyitotta, emiatt ömleni kezdett a gáz a zárt lakásban. A szomszédok érezték a gázszagot, ezért értesítették a hatóságokat. A lakásban lévő fiatalember a rendőröknek és a tűzoltóknak nem nyitott ajtót, így be kellett törni azt. Pár hónappal később –  október 7-én –  mindezt megismételte a megye egyik településén, a saját házában. A konyhai és a fürdőszobai csöveket vágta el és kinyitotta a gázcsapot.  Ezúttal robbanás történt, az épület megsemmisült, a vádlott pedig súlyosan megsérült.

győri gázrobbanás
Fotó: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

A vádiratban szerepel egy harmadik kísérlet is: a fiatalember 2014 augusztusában egy széndioxid-patronos pisztollyal jelent meg volt barátnője szüleinek háza előtt, és életveszélyesen megfenyegette a lány apját, majd háromszor a lába elé lőtt.

A vádlott a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint szabadlábon védekezik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik