Belföld

Zebrán gázolták halálra a fiatal lányt, családja szerint az autós olcsón megúszhatja

"Egy feltuningolt és leültetett Honda sportautó lakott területen belül legalább százzal gázolta el az én kicsikémet" - mondta a fiatal sportoló apja.

Csaknem egy hónapig feküdt kómában az a fiatal lány, akit februárban gázolt el egy autós a zebrán Békéscsabán  “A nejem nagyobbik lánya, Evelin már Pesten lakik, a párja szüleihez akartunk átvinni egy kis hazait, kolbászt, mézet és hasonlókat, hogy felküldjék neki. Egy kis meghűlés bujkált a feleségemben, ezért a kisebbik lányom, Bea azt mondta, majd ő biciklivel átviszi nekik. Pár perc múlva éktelen szirénázást hallottunk a nejemmel, mondtam neki, hogy hívjuk Beát. Nem vitte magával a telefonját. Negyedóra múlva felhívtuk a családot, akikhez ment, de azt mondták, nem ért még át. Ekkor már tudtam, hogy nagy a baj. Kirohantam az utcára, a baleset helyén több mentő és rendőrautó volt. Megláttam a járdán a szatyrot, amiben az elemózsia volt… “– mondta a Borsnak a fiatal sportoló édesapja-

Beáta életéért három mentőautó személyzete küzdött 45 percen keresztül, ezután került a békéscsabai kórház intenzív osztályára. A rendőrség közléséből csupán annyi derült ki, hogy a Szarvasi és a Kazinczy utca kereszteződésénél egy személygépkocsi összeütközött egy kerékpárossal, este 19 óra 35 perckor. A biciklist pedig a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A lány szabályosan haladt át a zebrán, amikor a Honda nagy sebességgel elütötte

“Egy feltuningolt és leültetett Honda sportautó lakott területen belül legalább százzal gázolta el az én kicsikémet. Bea szabályosan ment át a zebrán. A lámpa nem működött, a kocsi a biciklije végét kapta el. Miután bekerült a kórházba, már sosem ébredt fel. Egy hétig altatásban tartották, műtötték is. Az orvosok szerint ilyen súlyos állapotnál sokszor a kórházba sem jutnak el élve a betegek, ő mégis majd egy hónapig küzdött. Nagyon erős volt a szervezete” – mondta a férfi. A  lány végül 22 nap után, március 5-én hunyt el. A tinilány jövőre érettségizett volna, egyetemre készült. Ráadásul komoly sportkarrier előtt állt. Kék öves, diákolimpiai bajnok dzsúdós volt.

Apja azért vállalta a nyilvánosságot, mert attól tart: lánya gázolója, egy 24 éves fiatalember megúszhatja egy felfüggesztett fogházzal. “Egy városban lakunk, tudjuk, ki ő, ismerjük a családját is. Még nem kért egyikük sem bocsánatot, a húga azt üzente: nincs miért elnézést kérniük. A gázoló gyilkos azóta is vígan éli világát, edzőterembe jár gyúrni, szórakozóhelyre bulizni és a hírek szerint továbbra is részt vesz gyorsulási versenyeken az autójával” – állítja.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik