Belföld

Kimosta a kormány az embereket a fekáliából

szennyviz(960x640).jpg (szennyvíz, )
szennyviz(960x640).jpg (szennyvíz, )
Székkutas fideszes polgármestere Lázár János miniszter úrral közösen prezentálta az új szennyvíztelepet, amit - DEHOGYIS AJÁNDÉKBA KAPOTT!!! - EU-s pénzből építettek.

Az elmúlt hét évben mintegy ötmillió ember szennyvízkezelését sikerült megoldani a rendelkezésre álló uniós és hazai forrásokból – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Székkutason.

A következő hetekben zárulnak le azok a beruházások, amik lehetővé teszik minden kétezer lakosúnál nagyobb településen az ivóvíz biztonságos célba juttatását és a szennyvíz kezelését – mondta a térség országgyűlési képviselője a csongrádi község uniós támogatással épített szennyvíztisztító-telepének átadási ünnepségén.

Történet az ajándékba kapott pénzről

A politikus kitért arra, hogy a 2007-13-as uniós fejlesztési időszakban 9223 milliárd forint gazdagította és gyarapította az országot. Közölte, ezt a pénzt részben mi fizettük be az Európai Unióba, másrészt azért járt nekünk, mert az ország gazdasági határait megnyitottuk más tagországok vállalatai előtt (ez persze óriási csúsztatás, révén hogy eleve sokkal kevesebbet fizet be az ország, mint amennyit kap, külföldi munkavállaló meg igen kevés jön ide).

Nem ajándékba kaptuk ezeket a forrásokat, hanem a saját pénzünket igyekezzük visszaszerezni és az elmaradott térségek, települések felzárkóztatására fordítani.

Székkutas jobban teljesít

Lázár fura mondatai után felszólalt a fideszes Szél István, Székkutas polgármestere is, aki elmondta, a település csatornázásának előkészítése 2008-ban indult el. A bruttó 1,81 milliárd forintos költségű, teljes egészében uniós és hazai támogatással megvalósult beruházás során a Duna Aszfalt Kft. (a kormány új kedvence a közbeszerzésekben) 10 kilométer gerincvezetéket és 1,4 kilométer nyomóvezetéket fektetett le.

Elkészült öt szennyvízátemelő és a község mintegy nyolcszáz háztartásának 75 százaléka már rá is kötött az új hálózatra. A Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. egy napi 220 köbméteres kapacitású biológiai módszerrel működő tisztítótelepet épített, ahol a keletkező iszap kezelését is helyben végzik.

A község százmillió forintos kormányzati támogatást nyert el a belterületi úthálózat helyreállítására, ezek a munkálatok augusztusban kezdődhetnek el – közölte a polgármester. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik