Belföld

Haza akarta vinni élettársát, de “rossz nőt” rángatott utcára az éjszaka közepén

Na végre, megvagy!” - ezzel a felkiáltással ragadta meg a nő karját.  Ha ez önmagában nem lenne elég, a hevesi fiatal még tört-zúzott is az idegen házban.

Erőszakkal akarta hazavinni élettársát egy hevesi fiatal, miután a lány elhagyta, de elvétette a házszámot, és valaki másra sikerült a frászt hoznia az éjszaka közepén. Emiatt vádat emeltek ellene erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette, kisebb kárt okozó rongálás vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt.

A 25 éves fiatalember összeveszett az élettársával, aki elköltözött tőle a velük egy utcában lakó szüleihez. Képtelen volt feldolgozni a szakítást, ezért úgy döntött, bármi áron, de hazaviszi barátnőjét. Tavaly október 29-én sikerült valamiféle tudatmódosító szerrel bekábítania magát, így indult el érte hajnali fél 3 körül.  Néhány perc múlva meg is érkezett – gondolta ő – a házhoz, berúgta az ajtót, felkapott egy lapátot, amivel szétverte a szobában lévő televíziót és betört egy ablakot is. A “beköszönés” után vette észre a zajra felriadó lakót – egy várandós kismamát – akit a következőképpen fogadott: Na végre, megvagy! Azzal a lendülettel meg is ragadta a karjánál fogva. A nő tiltakozott, végül a fiatalnak leesett, hogy nem a volt élettársát igyekszik épp kirángatni az utcára. Mint kiderült, barátnője szüleinek szomszédaihoz sikerült berontania – derül ki a A Heves Megyei Főügyészség szerdai tájékoztatásából.

Az ügyészség azt javasolja, hogy a bíróság – a tárgyalás mellőzésével – halmazati büntetésként felfüggesztett börtönt szabjon ki, a próbaidő tartamára pedig rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezze a fiatalembert a kár megtérítésére, amit okozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik