Belföld

“Büdös bevándorló, takarodjál haza, nincs itt semmi keresnivalód” – Vádat emeltek a lányt összeverő börtönőr és társai ellen

szegedi-bortonor(960x640).jpg (Array)
szegedi-bortonor(960x640).jpg (Array)
Hárman állnak bíróság elé a brutális támadás miatt.

Vádat emelt az ügyészség azzal a – már csak volt – börtönőrrel és két társával szemben, akik tavaly július végén fiatalokra támadtak Szegeden, a Belvárosi hídnál, miután szidni kezdték az egyik fiút bőrszíne miatt. Az elsőrendű vádlottat  bántalmazással elkövetett közösség tagja elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntette, illetve súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt állítják bíróság elé, míg cinkosainak garázdaság vétsége és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt kell felelniük.

A vádirat szerint az ittas trió július 18-án, este 10 óra után találkozott össze a fiatalokkal a Belvárosi híd lejárójánál. Az elsőrendű vádlott inzultálni kezdte egyiküket “bőrszíne és faji hovatartozása miatt”. „Büdös bevándorló, takarodjál haza, nincs itt semmi keresnivalód” – ezt mondta neki. A fiú azt válaszolta, magyarnak érzi magát, de a börtönőr csak tovább szidta. A fiatallal volt barátnője is, illetve a lány testvére. Barátnője szintén bekapcsolódott a vitába, “válaszul” a bv-s leöntötte sörrel a haját.

A fiatalok ezután el akarták hagyni a helyszínt, de az agresszív társaság utánuk ment, és az elsőrendű vádlott rátámadt a párra,  megütötte őket. Mindketten a földre kerültek, a lány az eszméletét is elvesztette. Barátja meg akarta védeni, de a férfi ütlegelni kezdte és cinkosai is nekiestek. Három percen keresztül test szerte rugdosták és taposták, és bántalmazták a lány testvérét is.

A támadókat nem sokkal később elkapták, kiderült, ketten a szegedi Csillag börtönben dolgoztak.

A két fiú könnyű, ám a lány súlyos sérüléseket szenvedett: a járomcsontja darabosra tört, elmozdult, fogai kilazultak, és volt, amely le is tört.

 

szegedi börtönőr (Array)
Fotó: MTI

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik