Belföld

Zsarolnak a kórházak, ha egy ápoló tiltakozna

Sándor Mária, a fekete ruhás nővér április 15-én akar tiltakozni. Több kórház megfenyegette dolgozóit, hogy ne merjenek fekete pólóban dolgozni, különben kirúgják őket.

Április 15-én folytatódik a mindenkori kormányok által magasról lenézett szférák, az oktatás és az egészségügy tiltakozássorozata. A tanársztrájkhoz az egészségügyi doolgozók is csatlakoztak a fekete ruhásként elhíresült nővér, Sándor Mária vezetésével.

Sándor elmondta az RTL Klub Híradójában, hogy több kórházban megfenyegették a dolgozókat, hogy kirúgják azt, aki pénteken szolidaritásból fekete pólót vagy karszalagot vesz fel. orvosok és nővérek is jelezték szerinte, hogy “fegyelmivel történő kirúgás” lehet a sorsuk.

Sándor egyébként épp nemrég közölte, befejezi a harcát az ápolókért, mivel a kórházak vezetői nem álltak mögéjük. Kéri a kórházakat, hogy ismerjék el, hogy kevés az orvos és az ápoló (na meg a pénz), és álljanak ki a beosztottaik és betegeik mellett.

A Kórházszövetség közölte korábban, hogy megérti az ápolók elkeseredését, de nem írták, hogy csatlakoznának a tiltakozáshoz, ellentétben a rezidensek szakszervezetével. Bár ők azzal nem értenek egyet, hogy összekeveredjen az oktatási tiltakozásokkal az ápolóké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik