Belföld

Országos Feketeruhás Nap jön, kiállnak Sándor Mária mellett

Sztrájkokkal és tüntetésekkel teli nap lesz április 15-e.

Április 15-én kétórás tanársztrájk lesz, ha ez nem lenne elég, akkor szerveződik mellé a Facebookon az Országos Feketeruhás Nap is.

Legyen április 15-e az országos feketeruhás szolidaritás napja!
Mindenki fejezze ki szolidaritását Sándor Máriával, öltözzünk feketébe, tűzzük ki az összefogás fekete-fehér szalagját. Fejezzük ki, hogy együttérzünk Sándor Máriával, az egészségügy áldozataival és mellőzöttjeivel.
Támogassuk a gyermekeink jövőjéért küzdő tanárok mozgalmát is, írják.

Sándor Mária alig egy hete jelentette be eltávolodását a közélettől, azt mondta, tehetetlennek érzi magát, most mégis kiállnának mellette.

A Népszabadság megkereste az egészségügyi érdek-képviseleti szervezeteket a fekete ruhás nővérként ismertté vált Sándor Mária felhívásával kapcsolatban. Mint ismert, az ápolónő arra kérte az egészségügyi ágazat szereplőit, hogy április 15-én fekete ruhában, illetve fekete szalag kitűzésével mutassák ki szolidarításukat a pedagógustüntetés résztvevőivel. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete kétórás figyelmeztető sztrájkot, a Tanítanék Mozgalom pedig újabb polgári engedetlenségi megmozdulást hirdetett aznapra, de a napilap összeállítása szerint az érdekvédő szervezetek távolságtartóan viszonyulnak a közös fellépés ügyéhez. Bővebben itt olvashat erről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik