Belföld

Megölte családja jótevőjét a borsodi fiatal – elkezdődött a pere

Félreértette a helyzetet, amelyben az áldozatot és élettársát találta, de nem kérdezett, hanem azonnal ütött.

Elkezdődött kedden a pere annak a fiatalnak, aki féltékenységből halálos ütést mért jótevőjére tavaly nyáron Martonyiban, mert félreértette a helyzetet, amelyben párját és a férfit találta. Halált okozó testi sértéssel vádolják, ügyét a Miskolci Törvényszék tárgyalja.

Az ügyészség vádirata szerint a 24 éves fiatal tavaly januárban szabadult korábbi börtönbüntetéséből, majd hazaköltözött élettársához. Párja terhes volt egy másik férfitól, emiatt állandóan féltékenykedett, rendszeresek voltak a viták.  2015. júliusában, egyik délután a vádlott részegen ment haza, de nem talált otthon senkit. Keresni kezdte élettársát és kislányát, így jutott el a szomszédos utcába, ahol az áldozat a munkatársaival lakott. A fiatal tudta, hogy a középkorú férfi pénzt szokott kölcsönadni a barátnőjének.

Amikor bement a házba, azt látta, hogy az élettársa az ágyon ül az áldozat mellett, akin csak egy rövid nadrág volt, a kislánya pedig párja ölében. Amint meglátta őket így, ideges lett, berontott a szobába és minden előzmény nélkül állon vágta a lakót, majd miután a férfi hátrálni kezdett, még egyszer arcon ütötte. A férfi földre rogyott. A fiatal ezután elindult kifelé, eközben rátámadt a ház egy másik lakójára is. Az áldozathoz mentőt hívtak, de már nem tudták megmenteni az életét.

A kismama valójában csak azért ment át ismerőséhez, hogy megkérje, vigye el bevásárolni Miskolcra. A férfi már ivott, de elintézte, hogy kollégája segítsen. Épp ezt szervezték, amikor a dühös fiatal egy szó nélkül nekiesett – derült ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság keddi tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik