Belföld

A harkányi alpolgármester is úgy járt, mint Kiss László

Egy több mint negyven évvel ezelőtti, erőszakos ügy miatt távozik Éva Ferenc.

Még hétfőn, a nyilvánosság előtt szólította fel Harkány vezetője a város alpolgármesterét, Éva Ferencet arra, hogy tisztázza érintettségét egy 1973-as súlyos testi sértés miatt indult büntetőügyben. A fideszes Baksai Tamás az MTI-vel közölte: nem hivatalos forrásból értesült, hogy az alpolgármesterre másfél éves börtönbüntetést szabtak ki.

A város képviselőtestülete kedden foglalkozott az üggyel. Ezután Éva Ferenc is közleményt juttatott el az MTI-nek, amelyben azt írja: súlyos testi sértés és halmazati cselekményként nemi erőszak kísérletének vádjával ítélték két év börtönbüntetésre, amelyből jó magaviselete miatt másfél évet kellett letöltenie. Az 1973-ban történt esetről megjegyezte, az „a pletykákkal ellentétben egy balatoni kirándulás alkalmával, egyedül elkövetve történt”.

Az alpolgármester azzal érvelt, hogy „az elmúlt negyven évben a társadalomba visszailleszkedve tisztességgel, becsülettel végeztem a munkámat, a mai napig erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem”. Hozzátette: évtizedek óta példás életet él, munkásságát a helyi sportélet is elismerte, a 2014-es önkormányzati választásokon a legtöbb egyéni szavazatot kapta.

Kijelentette, hogy „a hamis vádakat cáfolja, visszautasítja, azok terjesztőivel szemben jogi lépéseket tesz”, ugyanakkor családja és a város nyugalma, valamint „a további felesleges hangulatkeltés megállítása érdekében” lemond az alpolgármesteri tisztségéről.

A múlt héten Kiss László is lemondott, nem csak az úszók szövetségi kapitányi tisztségéről, hanem százhalombattai alpolgármesterségéről is, miután kiderült: az 1960-as évek elején csoportosan elkövetett nemi erőszak vádja miatt elítélték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik