Belföld
A kormány a kvótáról szóló népszavazás kiírásáról döntött

A habonyisták nyerték ezt a kört a Fideszben

24.hu
24.hu

2016. 04. 12. 19:55

Nem kis meglepetés volt a Lázár-Balog-Kövér egységfront kialakulása a zárvatartás ügyében. Az (ál)elvek csaptak össze a Fideszben a habonyi pragmatizmussal.
Korábban a témában:

Már az is meglepő volt, hogy a kormány visszatáncolt a vasárnapi boltzárból (vagy ahogy a KDNP nevezte: szabad vasárnapból), de ennél sokkal meglepőbb lett, hogy két miniszter is felvállaltan nemmel szavazott a visszavonásra: Lázár János Miniszterelnökséget vezető és Balog Zoltán emberi erőforrási miniszter (Kövér László házelnök is nemmel szavazott).

Talán volt miből kifizetniük a fejeként 100 ezer forintos büntetést, de a motivációik így is érdekesek, ezeket próbálta a 444 megfejteni.

Távolmaradásunk »NEM« szavazat, amelyet a kormány iránti lojalitásból és Orbán Viktor miniszterelnök úr kérésére nem adunk le.

A fenti közlemény előzménye, hogy a hétvégén a párt elnöksége megrágta a kérdést. Az eltörlés mellett voltak az alelnökök, így Gulyás Gergely, na meg Rogán Antal és Gyürk András is. Balog és Kövér már itt jelezték, hogy lelkiismereti okokból nemmel fognak szavazni. A hétfői kormányülésen fokozódott a hangulat, itt állt ki Balog mellett Lázár is. Elhangzott a már általunk is megírt kérdés:

ha a nép nem akar stadionokat, akkor azokat is elkezdjük lebontani?

A cikk szerint élesen szembenáll a habonyi-rogáni vonal a lázárival szemben a Fideszben. Orbán Viktor kormányfő az előbbit támogatja, miszerint figyelik a Századvég közvélemény-kutatásait, és ezek alapján döntenek intézkedésekről.

Külön érdekes, hogy Lázár most mennyire az elvek oldalán áll, illetve hogy egy platformon van a kérdésben Kövérrel és Baloggal, akikkel szintén legendásan rossz a viszonya. A lap értesülése szerint egyébként Orbán hosszasan és hiábavalóan győzködte Lázárt, hogy szavazzon igennel. A rogánista vonalat képviselő fideszesek szerint az, hogy Lázár végül egyáltalán nem szavazott, megfutamodás.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.