Belföld

Rátámadt egy mentősre szerelmi bánatában egy fiatal Győrben

Őrjöngött, ordibált, gyógyszereket vett be. A mentős segíteni akart, de ő a földre lökte.

Bíróság elé állítanak hamarosan egy 25 éves fiatalembert, miután rátámadt egy neki segíteni akaró mentősre Győrben. A megyei főügyészség hétfőn közölte: vádat emeltek ellene.

Az eset a vádirat szerint még tavaly februárban történt, a fiatal – a forgalommal szemben – leállította kocsiját a város egyik utcájában, majd kiabálni kezdett egy háznál az ott lévőkkel. A lakók értesítették a rendőrséget, a kiérkező egyenruhások pedig a mentőket, mert zavartan viselkedett. Mint kiderült, véget akart vetni az életének, ezért korábban gyógyszereket vett be.

Amikor a mentősök be akarták ültetni a kocsiba, agresszívvá vált és meglökte egyiküket, aki hozzáért. A mentősofőr hanyatt esett, de közben megkapaszkodott a vádlottban, így őt is, valamint az egyik egyenruhást is magukkal rántották.

A földön fekvő, továbbra is ellenállást tanúsító fiatalt a mentőegység és a rendőrök együttes erővel tudták megfékezni. A mentőautó vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, támadójának közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie, amiért egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik