Belföld

Gumigyárra csapott le a NAV

Illegális gyártelepre bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy papíron ingatlanok bérbeadásával foglalkozó, Jász-Nagykun-Szolnok megyei cégnél – tájékoztatta az adóhatóság szombaton, az MTI-t. A cégnél frissen gyártott gumiszőnyeget is lefoglaltak.

A NAV közleménye szerint a vállalkozást az ekáer (elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) és a nemzetközi áfaadatok rendszeréből kinyert információk alapján vizsgálták. Kereskedelmi ügyletekről és be nem vallott bevételekről árulkodó kockás füzetre bukkantak, amelyből meghatározható az üzemben végzett illegális termelés mértéke, valamint a költségvetést és a tisztességes versenytársakat sújtó kár mértéke. Az adóhatóság kockázatelemzése szerint a társaság rendszeresen termékeket adott el német partnerének – írták.

A helyszíni ellenőrzésekor egykamionnyi ragasztó érkezett a társaság telephelyére, egy másik megrakott kamion pedig éppen Montenegróba indult volna. Az ellenőrök több tonna gumiőrleményt, valamint kültéri gumiszőnyeget is találtak a gyártelepen, ahol a “még meleg gépsor” a helyszíni gyártást bizonyította.

A telephelyen található gépsorokat, alapanyagokat és késztermékeket lefoglalták. Az ügyben adóigazgatási és büntetőeljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik