Belföld

Fémkeresővel vadászott kincsekre Békésben, elfogták – Videóval

A férfinál 56 olyan darabot is találtak, amelyek az eseti szakértő elsődleges megállapítása alapján muzeális értékű régészeti leletek is lehetnek.

Muzeális értékű régészeti leleteket áshatott ki a földből és vihetett haza – a szakértő elsődleges véleménye szerint – az a férfi, aki ellen a napokban indult eljárás. A rendőrségre szerdán érkezett bejelentés, hogy valaki fémdetektorral járja és vizsgálja a Kétegyháza határában lévő területeket. Az egyenruhások a helyszínen igazoltatták, majd előállították az 50 éves gyanúsítottat, aki kihallgatásán elismerte, hogy régiségeket gyűjt. Elmondta, hogy korábban azért vásárolt fémkeresőt, hogy az eszköz segítségével gyarapítani tudja régi pénzérmékből álló gyűjteményét. Az érmék mellett különféle alakú és anyagú fém tárgyakat is talált, amelyeket el is vitt.

régészeti leletek 2
Fotó: police.hu

A rendőrök házkutatást tartottak nála. Otthonában a fém tárgyak között 56 olyan darabot is találtak, amelyek az eseti szakértő elsődleges megállapítása alapján muzeális értékű régészeti leletek is lehetnek. Hogy ezek a tárgyak milyen régiek és mennyit érnek, vizsgálják.

A férfi ellen lopás bűntette miatt indult eljárás. A fémdetektort a rendőrség lefoglalta.

Olvasói sztorik