Belföld

Békülést színlelet, ezután szúrta hátba ismerősét Szegeden

A külföldiek azért verekedtek össze, mert egyiküknek eltűnt a tárcája, és ismerősére gyanakodott. Nem tévedett.

Előzetes letartóztatását indítványozta az ügyészség annak a nigériai férfinak, aki megkéselte honfitársát a napokban Szegeden. A kényszerintézkedés elrendeléséről pénteken dönt a bíróság.

A támadás kedden késő este történt, a rendőrség csak annyit közölt, hogy a szóváltás egy pénztárca miatt alakult ki. A vita verekedésbe torkollott, az érintettek többször megütötték egymást. Végül a 32 éves gyanúsított megszúrta társát, aki  életveszélyes sérülést szenvedett.  Néhány perc múlva a rendőrök elfogták a támadót.

A Csongrád Megyei Főügyészség pénteken újabb részleteket közölt. Eszerint a két férfi egy társaságban nézte a Barcelona- Atletico Madrid BL meccset, ám amikor vége lett, a később megkéselt külföldi nem találta a tárcáját. Mivel a gyanúsított hirtelen távozni akart, feltételezte, hogy ő vette el a holmiját.  Emiatt estek egymásnak. Rövid ütésváltás után szétválasztották őket, ekkor elnézést kértek egymástól. Ezután történt a késelés: amint a férfi taxiba akart szállni, a támadó  hátba szúrta. A gyanúsított ezután elment a helyszínről, az eszközt pedig elrejtette. A szórakozóhelyen lévők hívtak mentőt a sérülthöz. A tárca egyébként valóban a késelőnél volt, ezt a rendőrök megtalálták.

A főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta az előzetes letartóztatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik