Belföld

Palkovics: Még nem mindenben sikerült megegyezni a sztrájkolókkal

palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )
palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )

Folytatja a szaktárca a tárgyalásokat a pedagógusok sztrájkbizottságával a vitatott kérdésekről és az esetleges munkabeszüntetés feltételeiről – közölte keddi budapesti sajtótájékoztatóján az oktatási államtitkár, aki beszámolt a köznevelési kerekasztal üléséről is.

Palkovics László elmondta, hogy bizonyos területeken közeledtek az álláspontok a pedagógusok sztrájkbizottságával, de maradt több kérdés amelyben nem sikerült egyezségre jutni.

Meg kell állapodni a sztrájk feltételeiről, a szükséges minimális szolgáltatásokról, de továbbra is folyamatosan tárgyalnak a fő kérdésekről és próbálnak megállapodni. Hogy a tárgyalások révén a sztrájk elkerülhető válik-e, azt egyelőre nem tudja megmondani – jelezte az államtitkár, utalva arra, hogy a sztrájkbizottság bejelentette: megkezdődött április 20-ára az országos pedagógussztrájk előkészítése. Az államtitkár elmondta: a köznevelési kerekasztal keddi ülésén tájékoztató hangzott el a pedagógiai szakszolgálatok átalakításáról is.

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke kedden közölte, hogy megkezdi április 20-ára az országos pedagógussztrájk előkészítését a pedagógusok sztrájkbizottsága.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik