Belföld

Újra bíróság elé került a lúggal leöntött nő ügye

itelet(210x140).jpg (Array)
itelet(210x140).jpg (Array)
Volt szeretőjét, egy kórház volt főigazgatóját gyanúsítják a borzasztó bűncselekménnyel. A férfi sokáig zaklatta, miután szakítottak.

Borzasztó bűncselekmény áldozata lett három évvel ezelőtt egy 43 éves budapesti nő – lúggal öntötték le a nemi szervét. Az életveszélyt okozó testi sértés elkövetésével egy kórház volt főigazgatóját vádolják, aki eddig négy hónapot töltött előzetesben – írja a Nol.hu.

Renner Erika 2013. március 12-én reggel indult óbudai lakásából kutyát sétáltatni. Amikor kinyitotta az ajtót, az ott ácsorgó, kerékpáros maszkot viselő férfi megragadta a nyakát és betuszkolta a lakásba. Földre teperte, összekötözte, combon szúrta kábítóinjekcióval, ezután leöntötte lúggal a nemi szervét, végül szőnyegbe csavarta és távozott. Órákkal később találtak rá, a kórházi kezelésnek köszönhetően életben maradt.

A bűncselekmény elkövetésével egy nagy budai kórház akkori főigazgatóját, B. Krisztiánt gyanúsították meg. Korábban szerelmi kapcsolata volt a nővel, akit szakításuk után sokáig zaklatott. A férfit – akinek nagybátyja ismert politikus, az első Orbán-kormányban vállalt szerepet – előzetes letartóztatásba helyezték, de 2013 nyarán már szabadon volt. Egy fizetős szolgáltatásokat nyújtó egészségközpont orvos-alkalmazottjaként dolgozott tovább.

2014 júniusában az ügyészség a nyomozás megszüntetéséről és a bizonyítékok kiadásáról, illetve megsemmisítéséről határozott. Ezzel szemben a sértett panasszal élt és a Legfőbb Ügyészséghez fordult.

A megtámadott nő vérében és vizeletében olyan anyagokat találtak, amelyek arra engednek következtetni, hogy az elkövető alapos egészségügyi ismeretekkel rendelkezett. Renner Erika szerint pontosan tudja az ügyészség, hogy nincs más személy, akit gyanúsítani lehetne, ezért nem is keres más elkövetőt, csak nem kívánnak B. Krisztián ellen vádat emelni. Az asszony csak remélni tudja, hogy ennek nem az az oka, hogy a gyanúsított magas befolyással bír.

B. egyébként a poligráfos vizsgálaton is megbukott, az „Erikát ön rabolta ki?”, valamint a „Tudja-e ön, hogy Erikát ki rabolta ki?” kérdésekre adott megtévesztő választ. Erről azonban nem tettek említést a nyomozást megszüntető határozatban, ahogy arról sem, hogy B. autójában összeszerelt fecskendőket találtak, olyan anyaggal, amit a nő vérében is kimutattak.

A Legfőbb Ügyészség Renner Erika panaszát befogadta, és elrendelte a nyomozás folytatását. Rövid idő alatt elkészült a vádirat, januárban elkezdődött a büntetőper, a márciusi tárgyaláson tanúk és szakértők egész sorát vonultatták fel. A perbeszédekre májusban kerül sor, utána megszülethet az elsőfokú ítélet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik