Belföld
depresszio(1)(430x286).jpg (depresszió, )

A környék legboldogtalanabbjai a magyar fiatalok

24.hu
24.hu

2016. 04. 02. 06:41

Ha az Y-generáción múlna a parlamenti választás, most határozottan a Jobbik nyerne.
Korábban a témában:

A magyarok a legboldogtalanabbak Kelet-Közép-Európában az 1980 és 2000 között születettek között – írja szombati számában a Népszabadság.

A Milennial Dialogue nemzetközi kutatás keretében 12 országban vizsgálták az úgynevezett Y generáció jövőképét és politikai értékrendjét. Országonként ezren töltöttek ki egy online kérdőívet.

Az életükkel elégedetlenek aránya Magyarországon háromszor nagyobb, mint Lengyelországban vagy Bulgáriában és majdnem ötször magasabb, mint Ausztriában – derül ki a kutatásból.

Magyarországon az életkor emelkedésével határozottan csökken az élettel való elégedettség, körülbelül a 24. életév betöltése után.

Míg Lengyelországban a fiatalok 84 százaléka bizakodó a jövőt tekintve, hazánkban ez 75 százalékra jellemző. Boros Tamás, a Policy Solutions stratégiai igazgatója szerint Magyarországon a szegényebb, rosszabb körülmények között élő fiatalok a legpesszimistábbak.

Lengyelországban, Bulgáriában vagy Ausztriában a fiatalok majdnem felét érdekli a politika, itthon ez 30 százalék sincs. A magyar megkérdezettek korrupcióval, hazugsággal és a csalással azonosítja a politikát. A válaszadók 35 százaléka úgy érzi, hogy a pártok közül a Jobbik érti meg leginkább a fiatalokat, a Fideszről csak minden tizedik gondolja ezt.

Ha csak a 15 és 34 év közöttieken múlna, akkor  a Jobbik (53%) nyerné a parlamenti választásokat  – derül ki a lap összefoglalójából.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Bielik István / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.