Belföld

Összeverték a szigetszentmiklósi szülőket a rács mögött – Kiakadt a BVOP, cáfolnak

szigetszentmiklós (szigetszentmiklós)
szigetszentmiklós (szigetszentmiklós)
A nő azt mondta, "kiverték belőle a gyereket" rabtársai, a férfi pedig, hogy kis híján megölték. Nagyon úgy fest, hogy hazudtak.

” Valótlanságokat állít a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazásért elítélt házaspár a 2016. április 1-jén megjelent Bors című napilapban. Nem felel meg a valóságnak, hogy K. R.-nét és K. R.-t rabtársai súlyosan bántalmazták a börtönben. A büntetés-végrehajtási szervezet megteszi a szükséges lépéseket a valótlan állításokkal kapcsolatban” – írja közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Leszögezik: nem bántalmaztak terhes nőt a magyar bv. intézetekben a rendelkezésre álló adatok szerint. Terhességmegszakítást kizárólag saját kérésre vagy indokolt egészségügyi ok miatt végeztek fogvatartottak esetében, bántalmazás miatt vetélés nem következett be. Nem igaz az az állítás sem, hogy K. R. “majdnem belehalt” a rabtársak általi bántalmazásba. A férfi fogvatartása során nem jelzett bántalmazást, arra utaló jel egyszer sem merült fel.

Mint írják, a Bors újságírója a megjelenés előtt és azóta sem kereste meg a büntetés-végrehajtást az állításokkal kapcsolatban.

A lap pénteken interjút készített a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazással vádolt szülőkkel. Mindketten azt mondták, durván bántalmazták őket a rácsok mögött. A nő arról beszélt, hogy terhes volt, de a gyereket – ahogy ő fogalmazott, kiverték belőle. Párja pedig azt állítja, kis híján belehalt a bántalmazásba.

Ahogy arról beszámoltunk, a pár ügyét újratárgyalják a Fővárosi Törvényszéken, mert az ítélőtábla szerint  az elsőfokú bíróság eljárási szabályokat sértett a szexuális erőszak vizsgálatakor.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik